Seka Siteleri 2. Dejavu Gecesi

1972 yılında Yılmaz Karacan & Güney Ergüner'in mimari ve betonarme projelerini hazırladığı, 1975 yılında ilk sakinini ağırlayan Seka Sitelerine ilk yerleşen ailelerden biriydik. Rahmetli annem 1988 yılında vefat edene kadar bu sitede oturduk.


7 Blok 196 daireden oluşan sitenin sol yanında uzadıya giden dede yadigarı yılların Sekası; hemen dibinde Klor Alkali fabrikası, karşısına güzelim körfez almıştı. İlk yıllarımızda Solucak mevkiinde denize girdiğimizi hatırlarım. Bu sitenin takımı Çağlarspor'la Fuar Kupası kazanmıştık. Mannesman fabrikasının kurumlu borularında saklambaç oynar, o dönemin açık hava Madison Square Garden'ı memurevleri basket sahalarında basketbol oynayıp akabinde yerlerde sebil çamfıstıklarına doyamazdık. Günümüzde kaybolup giden mahalle kültürünün son ve en güçlü temsilcilerindendi Seka Sitesi C1 - C2 - C3 - C4 - A6 - B5 - B7 Blok Sakinleri.


Ve yıllar sonra, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz "SEKA SİTELERİ DEJAVU GECESİ 2014" etkinliğinde tekrar biraraya gelmiştik. Şimdi sıra ikinci buluşmada.


Sitede doğmuş, büyümüş ve yetişmiş, birçok değişik meziyete ve yeteneğe sahip arkadaşım olduğunu biliyorum. Hep birlikte yine unutulmaz bir organizasyona imza atacağımızdan eminim. Şimdi işe koyulup organizasyonu hep birlikte gerçekleştirme zamanı.


16 Mayıs 2015 Cumartesi akşamı yıllar sonra "YİNE, YENİ, YENİDEN" diyeceğimiz buluşmada görüşmek üzere ...!

Yorumlar