RTS Televizyonu Belgesel Çekimi

Sırbistan devlet Radyo ve Televizyonu RTS(The Radio Television of Serbia) 10 bölümden oluşacak belgesel filminin bir parçası olan Nicomedia ile ilgili çekimler yapmak için kentimize geldi. 13 Haziran 313 yılında Roma İmparatorluk başkenti Nicomedia'dan yayınlanan 2. hoşgörü fermanını konu alacak film ekibinde, akademik danışma ve proje ekibinin yanında 8 kişilik teknik ekip görev alıyor. 



Yapımcılığını Marija Bereta' nın üstlendiği filmin direktörlüğünü Tatjana Ferro, yönetmenliğini ise Vasko Vasovic yapıyor. Daha önce Makedonya ve Hırvatistan' da çekimler yapan ekip İzmit' e geldi. Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği Başkanı Akın Ülkü Sevinç tarafından koordine edilen çekimler için Bağçeşme Mahallesi' nde bulunan Roma döneminden kalma içkale surları, Nicomedia şehir duvarları ve kentle ilgili genel görüntüler filme alındı.



Proje kapsamında, İskenderiye, Kudüs, Trier, Moskova, Selanik, Niş, Zajecar kentlerinde de çekimler yapılıp film tamamlanacak ve çeşitli ülke televizyonlarına dağıtılacak.

RTS Televizyonu Belgesel Çekim Koordinasyonu

Yorumlar