Dünyadaki Dünya Dışılıklar -1 | Puma Punku, Bolivya

Ne zaman gökyüzüne, yıldızlara ve aya baksak gizemli, dillendiremediğimiz bir biçimde baktığımız o yerlerde kendimize ait küçücük bir kırıntı, tarif edemediğimiz, dillendiremediğimiz bir bağlantı varmış gibi hissederiz. Ucu bucağı olmayan bu sonsuz boyuttaki evrende dünya gezegeninde yaşayan insan ırkı olarak yalnız mıyız? Sadece biz mi yaşıyoruz milyarlarca benzer gezegenin varolduğu bu devasa kosmosda? Ya milyonlarca, belki onbinlerce yıl önce bizden daha önce ortaya çıkmış başka yaşam formları varsa? Yalnız değilsek olası bu yaşam formları dünyayı ziyaret etmiş midir? Ziyaret ettilerse amaçları, ajandaları, planları ne?

Bu olası ziyaretlere dair yeryüzünde yüzlerce görsel ve yazılı kanıt bulunmakta. Keşfedilen bu kanıtların dışında henüz keşfedilmemiş ve keşfedilmeyi bekleyen onlarca, yüzlerce, binlerce kanıt daha olduğu gün gibi aşikar. İnsanlıktan saklanan, gizlenen bilgi ve belgeleri ise şimdilik bilmiyoruz.

1988 Ağustos'unda Erich von Däniken'ın meşhur eseri "Tanrıların Arabaları" ve "Tanrıların Ayak İzleri" kitaplarını okuyarak merak saldığım "Dünyadaki Dünya Dışılıklar" mevzusu ile ilgili düzinelerce kitap okudum, yüzlerce belgesel seyrettim. Bu blog yazımda sizlerle binlerce yıldır gözümüzün önünde duran, bir şekilde birileri yapmıştır diye geçiştirdiğimiz, belki de yüzleşmek istemediğimiz bu kadim kanıtları sorgulayacağım. İki kere iki dört eder ama bu herşeyi açıklamaz, lakin üç artı bir de dört eder. Sorgulamak, inanıp inanmamak, yorum getirmek serbest.

Puma Punku | Bolivya
Puma Punku arkeoloji alanı, Bolivya’daki Tiwanaku yakınlarında yer alan bir antik dönem tapınak kompleksidir. Devasa büyüklükteki taş bloklardan oluşan kompleks Tiwanaku olarak bilinen başka bir arkeolojik alanın bir parçasıdır. İnşa edildiği tarih konusunda farklı görüşler mevcuttur. Kimilerine göre M.Ö. 2.000 kimilerine göre çok daha eski tarihlerde yapıldığı söylenmektedir. Günümüzde nedeni belirlenemeyen, belki büyük depremler geçirdiği için, belki büyük bir sel baskını yüzünden, kimilerine göre de antik dönemde yaşanan bir savaş sonucunda büyük bir yıkım sonrası günümüzde harabe halindedir. 

Puma Punku arkeoloji alanından bir görüntü

Taş İşçiliğindeki Mükemellik ve Gizemler
Puma Punku kompleksini oluşturan bazıları "H" formunda ve herbiri onlarca, bazıları yüz tondan fazla, bir tanesi de tek parça olarak 800 ton ağırlığındaki, dünyada bulunan en büyük bu megalit taş bloklar binlerce yıl önceki hangi teknoloji ve ekipmanla, hangi amaçla, nereden ve nasıl deniz seviyesinden 3.800m yükseklikteki bu alana taşınmıştı? Kırmızı kumtaşı ve andezit taş bloklar harç kullanılmadan milimetrik bir keskinlik ve düzlükte, birbirlerine bir yapbozun parçaları gibi oturacak mükemeliyette hangi aletlerle kesilip oluşturulmuştu? Blokların birbirlerine bağlantı yerlerinde kağıt geçecek kadar bile boşluk bulunmuyor. Taşların bazılarında bulunan, her biri eşit aralıkta kablo deliğini andıran delikler binlerce yıl önce hangi matkapla açılmıştı? Puma Punku’daki taşlara baktığımızda, inanılmaz karmaşık taş işçiliğini, o dönemlerde olması mümkün olmayan aletleri ve hatta lazerleri kullanıyormuş gibi görebilirsiniz.
Puma Punku'daki taş bloklarda eşit aralıklarla delinmiş esrarengiz delikler


Her Irktan İnsan Başı Motifleri
Bolivya hükümeti 1960’larda Tiahuanaco’daki yeraltı tapınağını keşfetti. Avlu duvarlarında değişik ırklardaki insanları temsil eden yüzlerce taştan baş motifi vardır. Bu baş motifler arasında kafatası uzatılmış insanlar, türbanlı insanlar, geniş ve ince burun ve dudakları olan insanlar, kalın dudakları olan insan tasvirleri bulunuyor. En ilginci ise teorisyenler tarafından gri uzaylı olarak tanımlanan iki adet kafa motifi mevcut. Bu baş motfilerin çoğu o coğrafyaya ait değilmiş gibi görünüyor. O zaman soruyoruz, binlerce yıl önce günümüzün Birleşmiş Milletler topluluğunu andıran bu baş motifler neyi betimliyor? ne anlatmak istiyor?

Her ırktan insanı temsil eden taştan insan kafası motifleri


Sümer Yazı Formatı Puma Punku'da da Var
Tiahuanaco ya da Puma Punku’da keşfedilen en önemli arkeolojik eserlerden biri de Fuente Magna Bowl’dur. Seramik kase üzerinde Sümer çivi yazısı ve Proto-Sümerli hiyeroglif yazılmıştır. aralarında 12.800km mesafe bulunan eski Sümerler ile Tiahuanaco ve Puma Punku arasında nasıl bir bağlantı olabilir? Sümerlilerin dünyaya yaşamı getirdiklerine inandıkları Annunakiler Puma Punku'yu da ziyaret etmiş olabilir mi?
Puma Punku'da bulunan ve üzerinde Sümer çivi yazıları bulunan Fuenta Magna kasesi


13,7 milyar yaşındaki sonsuz evrende, insan ırkı olarak dünyada geçen 50 bin yıllık yalnızlığımız belki de Puma Punku'nun gizemi ortaya çıkarıldığında sona erecektir.



Akın Ülkü Sevinç
4 Nisan 2020


Yorumlar